KEDİ DİLİ BİSKÜVİLİ PASTA

15:01 Edit This 0 Comments »
Malzemeler:
1 pk.kedidili bisküvi
3 corba kaşığı un
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1.5 bardak şeker
6 sb. süt
yarım pk margarin
üzerine sürmek için 1 bardak süt, 1 poşet şanti
Yapılışı:
Margarin hariç bütün malzemeler karıştırılıp pişirilir, içine margarini katıp mikserle çırpılır.
Bir kaseye süt konur, kedidilleri ıslatılıp bir sıra kedidili bir sıra krema kelepçeli kalıp ya da
küçük bir tepsiye döşenir, dolapta soğutulur, üzerine krem şanti hazırlanıp sürülür, istenirse
üzerine meyve ile süslenebilir.
Bundan 13-14 sene önce kelepçeli kalıpları televizyondaki yemek programlarında gördüğümüz
gördüğümüz, bir gün edinebiliriz hayallerindeyken bu pastayı üç litrelik çelik tencerede yapıyorduk. Tencereyi ıslatıp muz dilimlerini döşeyip üzerine krema ve bisküvileri sırayla yerleştirip soğutup ters çevirirdik. Muz dilimleri arasına krema dolar ve gömülür şantiyi üzerine sürerdik. VAAAY KELEPÇELİ KALIP ÇIKTI MERTLİK BOZULDU ÇELİK TENCERENİN PAPUCU DAMA GİTTİ.........



Bu arada herkesin Mübarek Ramazan Ayını kutluyorum nice Ramazanlara ve Bayramlara
ulaşmak dileğiyle......

0 yorum: