Açma Börek

14:00 Edit This 0 Comments »
Hamuru: 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 sb. ılık su, tuz, 1 yumurta, 1 yemek kaşığı sirke, un
Hamur yoğurulup 14 beze yapılır. Yemek tabağı büyüklüğünde açılıp 7 ayrı 7 ayrı araları yağlanır.
İlk yedili hamur tepsi büyüklüğü açılıp yağlanmiş tepsiye serilir, içi konur diğer yedili hamur açılıp serilir, üzerine bir yumurta, iki kaşık yoğurt, bir kaşık sıvıyağ karıştırılıp hamura sürülür 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Ben bayram için iki tepsi yaptım birini pırasalı kıymal
ı diğerini peynirli yaptım. Bayramın iki günü akraba, komşu, tanıdık ziyaretleriyle geçiyor. bayramın üçüncü günüde bize iade ziyaretine gelen eş dost, arkadaşlar oluyor, herkes tatlıdan bıktığı için kimse tatlı yemek istemiyor bende tuzlu birşeyler ve hafif tatlılar yapmaya çalışıyorum yinede tatlısız olmaz diyerek. Bayram ikramlıklarımı umarım beğenirsiniz, herkese mutlu nice bayramlar diliyorum. Sevgiler.......

0 yorum: