Profiterol Tarifi

13:44 Edit This 0 Comments »
300ML su ocakta kaynamaya bırakılır içine 100 gr margarin, bir çimdik tuz atılır. Yağ eriyince ocağın altı kapatılıp 4.5 çorba kaşığı un konup hızlıca karıştırılır. Ocağın altı orta ısıda açılıp 60'a kadar sayılıp karıştırılır. soğumaya bırakılır. Ilınınca 4 yumurta teker teker kırılıp çırpılır yada elle yoğurulur(elle yoğurunca daha iyi oluyor) sıkma torbasına konup küçük yada iri toplar sıkılır 200 derecede ısınmış fırında 30 dk fırının kapağı hiç açılmadan pişirilir.
İç kreması: 600 ml süt, 6 çk şeker, 2 silme kaşık un, 2 tepeleme kaşık nişasta, 1 yumurta, pişirilir profiterollerin içine sürülür.
Üst sosu: 1 kg süt, 1 bardak şeker, 2 tepeleme kaşık un, 2 tepeleme kaşık kakao pişirilir. Ocaktan indirince 2 kaşık nutella, şokella, çikolata ne varsa atılır karıştırılır. Servis anında profların üzerine dökülür. Herkese afiyet olsun.

0 yorum: